Vedensuodatin ja muut ulkomaille muuttavan vinkit veden käytön osalta

2 minuutit Julkaistu:


Oletko muuttamassa toiseen maahan ja mietityttää voiko vettä juoda ja käyttää normaaliin tapaan. Pääsääntöisesti Euroopassa käyttövesi ei ole hengelle vaarallista, mutta niissä voi silti olla elimistölle haitallisia tai muuten vain sen käytön kannalta harmillisia aineksia. Vaikkakin vesi olisi muutoin ihan juotavaa, sitä ei usein suositella joissain maissa juotavaksi poikkeavan mineraalipitoisuuden takia, syystä että se aiheuttaa mahavaivoja. Yleensä ottaen Euroopassa hanaveden juonti on turvallista, paria maata lukuunottamatta.

 

Miten veden voi suodattaa?

Miten sitten kannattaa varautua jos ei ole ihan varma veden laadusta? Toki pulloveden ostaminen on helpoin ja joskus ainut keino. Mutta yleensä ottaen jokainen voi vähintään hankkia juomavedensuodattimen. Kaikista helpoin hankinta on suodattava vesikannu, tai vaihtoehtona on myös hanaan kiinni laitettava suodatin tai erillinen suodattava hana.

 

Miksi vesi kannattaa suodattaa?

Vaikka vesi ei olisi vaarallista, on sitä monesta syystä hyvä suodattaa. Jo Suomessakin vanha vedenjakeluverkosto voi tuoda mukanaan epätoivottuja asioita. Näitä aineksia ovat muun muassa mikromuovi, lääkejäämät, kiintoaineet, bakteerit ja alkueläimet.

Ulkomailla vedessä käytetään myös mahdollisesti runsaasti kalkkia, sillä sen avulla pidetään yllä putkien kuntoa. Kalkki ei sinällään myöskään ole haitallista elimistölle, mutta se kerääntyy ikävästi kaikkiin pintoihin, mikä aiheuttaa enemmän vaivaa siivouksessa.

Myös hiuksiin se saattaa tehdä epätoivotun lopputuloksen. Kalkin ja kuten myös kuparin jäädessä hiukselle tulee hiuksista karkeat ja elottomat. Tämä voi olla eityisen ikävää jo valmiiksi huonokuntoiselle hiukselle koska se voi edesauttaa hiuksen katkeamista.

Yksinkertaisimmillaan vedensuodatustarve voi olla siitä johtuen, että vedessä on epämiellyttävä maku joka halutaan pois. On myös todettu, että suodatettu vesi vaikuttaa kahvin makuun positiivisesti. Tämä siitä syystä, että kaikki kahvin aromit imeytyvät veteen paremmin kun siinä ei ole klooreja tai metalleja

 

Mitä ottaa huomioon vedensuodattimen hankinnassa?

Ensin kannattaa hieman selvittää miten epäpuhdasta vesi on eli minkälaiseen suodattimeen on tarve. On olemassa alan yrityksiä, joihin voi lähettää vesinäytteen ja he kertovat mitä tarvitaan, tai ihan soitto suodattimia myyvään yritykseenkin auttaa jo valinnassa. Lisäksi on hyvä muistaa että mikään suodatin ei kestä loputtomiin, vaan niitä tulee vaihtaa säännöllisin väliajoin jotta suodatinteho säilyy. Vedensuodattimia tarjoaa esimerkiksi: Pumppulohja Oy Ab.

• tag: • 325 sanat

minusta

Tuotteiden ja niiden pakkausten suunnittelu Kaupassa käydessään voi huomata miten tuotteiden kirjo on laaja, ja se miten paljon eroja on tuotteiden ulkonäön välillä on. Monesti tulee kaupassa varmasti miettineeksi, miksi minkäkin tuotteen valitsee. Onko se mitä paketissa lukee, vai kenties väri. Joillekkin taas tuote- tai merkkiuskollisuus on se juttu, eikä tällöin muita asioita tule edes punnittua tuotetta valitessa. Tässä blogissa tarkkaillaan näitä asioita, ja katsotaan mihin tuotesuunnittelussa sekä varsinkin tuotepakettien suunnittelussa kiinnitetään huomiota. Käydään läpi muun muassa miten värit, teksit, muodot, materiaalit, logot vaikuttavat siihen valitseeko ostaja tuotteen vai ei. Myös tutustutaan siihen millaisia käytännön esimerkkejä aiheesta on arjessa. Toivottavasti viihdyt kirjoituksien parissa ja ehkä teet havaintoja myös omista kulutustottumuksistasi!

Haku